In de kijker/onze recepten !

Quiche

Hoe de ganzenlever te glazuren

De voorbereiding van het glazuren van deze ganzenlever kent een lange gastronomische traditie

Geserveerd met deze omwikkeling zal het indruk maken om z’n eenvoud en subtiele smaken.

magret

Plakjes gerookte eendenborst

De gerookte eendenborst is zeer nauwkeurig gesneden. Het snijden gebeurt in de breedterichting.

De vaccuümverpakking zorgt niet alleen voor een langere houdbaarheid maar voorkomt ook dat de plakjes aan elkaar gaan kleven.

Met dit produkt blijft de smaak van de eend behouden en is het prima te snijden …. een mooie opdiening.

Foie Gras Portion

Foie gras van eend in plakjes

Een topper voor fijnproevers: 2 plakken van 40 g, goed voor 2 porties.

De levers worden heel nauwgezet gekozen. Met de grootste zorg verzekeren we dat we u een exclusief recept kunnen bieden.

De foie gras wordt gemaakt in terrines van 1 kg en vervolgens versneden in plakken van 40 g (de ideale portie).

Dit is een echt ambachtelijk product, met die pittige smaak van eendenlever en die fluweelzachte structuur die smelt in je mond. Een product met respect voor de traditie en de streek.

Cuisse de canard confite

Gekonfijte eendenbout

Verkrijgbaar van oktober tot eind maart.

Dit product, typisch voor het zuidwesten van Frankrijk, verrast menigeen met zijn authentieke smaak, temeer omdat we aan het traditionele recept nog een extra stap hebben toegevoegd: we verwijderen het overtollige vet zelf.

Net zoals bij de kip zullen sommigen beweren dat de bout het beste stukje van de eend is.

Dit product kan je op verschillende manieren voorschotelen. In een salade, als je de bout in kleine stukjes snijdt, of op de traditionele manier: 10 minuten in de oven op 180° en daarna nog eens 5 minuutjes onder de grill, om het vel heerlijk krokant te krijgen.

Ons product is helemaal vers, veel beter dan gekonfijte eendenbout uit blik.

Ficelle de Foie gras

Rolletje van eendenlever

Dit rolletje van eendenlever wordt gemaakt volgens hetzelfde recept als de foie gras in blok met stukjes.

De eendenlever smelt op je tong en geeft zo zijn heerlijk intense smaak vrij.

Dit product kan je als zakouski aanbieden op een toastje met wat garnituur, of als voorgerecht met wat confit en een stukje geroosterd brood.

Liefhebbers zullen het gebruiksgemak (heel gemakkelijk te snijden) en de smeuïgheid bijzonder op prijs stellen.

Een echte aanrader.

Eendenproducten voor de feestdagen (verkrijgbaar van eind november tot eind december).