Onze producten

Les Filets de Poulet

Kippenfilets

Het beste stukje van de kip, ideaal voor alle culinaire bereidingen.

Om hun unieke en volle smaak te vrijwaren, verkopen we onze kippenfilets met het vel er nog aan.

Gebakken in de pan, geroosterd op de barbecue, gebraden in de oven…het contrast tussen het krokante vel en het tongstrelende, zachte vlees is een waar genot.

Le Poulet Entier

Een kip vol smaak

Na 8 à 9 weken hebben de kippen van EMVD hun heerlijke, volle smaak.

De filets zijn fluweelzacht, de vezels ragfijn, de dijen lichtjes gekleurd en het vel flinterdun.

De kip is 100% natuurlijk dankzij de volledig plantaardige voeding, die rijk is aan vitaminen en mineralen en geen additieven bevat (antibiotica, coccidiostatica…).

Aan het einde van de kweekperiode krijgen de kippen voer verrijkt met omega 3, onze waarborg op een kwaliteitsvol én gezond product.

Goudgeel gebraden aan het spit of in de oven zijn onze traditionele kippen heerlijk als avondmaal met het gezin, maar ook perfect voor de meer verfijnde bereidingen.

Le Poulet Maïs

Maïskip

Enkel de voeding onderscheidt deze kip van de traditionele kip.

Maïskippen krijgen voer dat minstens 40% maïs bevat, die het vlees zijn lichtgele en unieke kleur geeft.

Net zoals de traditionele kip is ook de maïskip, gebraden aan het spit of in de oven, een genot voor de hele familie.

Les Cuisses de Poulet

Kippendijen

Sommigen zullen je vertellen dat dit het beste stuk kip is.
Van een boerenhaan met hoge poten, de dijen zijn lang en fijn gespierd.
Licht gekleurd onder zijn dunne schil zijn de kenmerken van de “Val-Dieu” kwaliteit.

Hamburgers de poulet

Kippenburgers

Dankzij de uitgelezen mengeling van vlees van de bouten, de billen en de filets heeft het gehakt die volle en zachte smaak van de Val-Dieu-kip.

Lichtjes gepaneerd en gekruid, in de pan of in de oven…een festijn voor jong en oud.

poulet à la crème et aux petits légumes

Waterzooi

Een op en top Belgische gerecht met blokjes kip, gekookt in een bouillon en afgewerkt met groentenjulienne,  room, peterselie, citroen… De saus kan je helemaal aan je eigen smaak aanpassen!

Les ailerons marinés précuits

Gemarineerde voorgegaarde kippenvleugels

Verkrijgbaar van april tot eind september

Deze voorgegaarde vleugels, vol heerlijk sappig gemarineerd kippenvlees, zijn het vleesgeworden eerbetoon aan de lokale gastronomie.

Afhankelijk van het tijdstip van de dag en van hoeveel honger je hebt, kan je ze verorberen als snack, als hapje of ze mee op de barbecue gooien.

Het zachte en licht gekruide vlees is een echte aanslag op je smaakpapillen.

Foie Gras Portion

Foie gras van eend in plakjes

Een topper voor fijnproevers: 2 plakken van 40 g, goed voor 2 porties.

De levers worden heel nauwgezet gekozen. Met de grootste zorg verzekeren we dat we u een exclusief recept kunnen bieden.

De foie gras wordt gemaakt in terrines van 1 kg en vervolgens versneden in plakken van 40 g (de ideale portie).

Dit is een echt ambachtelijk product, met die pittige smaak van eendenlever en die fluweelzachte structuur die smelt in je mond. Een product met respect voor de traditie en de streek.

Cuisse de canard confite

Gekonfijte eendenbout

Verkrijgbaar van oktober tot eind maart.

Dit product, typisch voor het zuidwesten van Frankrijk, verrast menigeen met zijn authentieke smaak, temeer omdat we aan het traditionele recept nog een extra stap hebben toegevoegd: we verwijderen het overtollige vet zelf.

Net zoals bij de kip zullen sommigen beweren dat de bout het beste stukje van de eend is.

Dit product kan je op verschillende manieren voorschotelen. In een salade, als je de bout in kleine stukjes snijdt, of op de traditionele manier: 10 minuten in de oven op 180° en daarna nog eens 5 minuutjes onder de grill, om het vel heerlijk krokant te krijgen.

Ons product is helemaal vers, veel beter dan gekonfijte eendenbout uit blik.

magret

Plakjes gerookte eendenborst

De gerookte eendenborst is zeer nauwkeurig gesneden. Het snijden gebeurt in de breedterichting.

De vaccuümverpakking zorgt niet alleen voor een langere houdbaarheid maar voorkomt ook dat de plakjes aan elkaar gaan kleven.

Met dit produkt blijft de smaak van de eend behouden en is het prima te snijden …. een mooie opdiening.

Ficelle de Foie gras

Rolletje van eendenlever

Dit rolletje van eendenlever wordt gemaakt volgens hetzelfde recept als de foie gras in blok met stukjes.

De eendenlever smelt op je tong en geeft zo zijn heerlijk intense smaak vrij.

Dit product kan je als zakouski aanbieden op een toastje met wat garnituur, of als voorgerecht met wat confit en een stukje geroosterd brood.

Liefhebbers zullen het gebruiksgemak (heel gemakkelijk te snijden) en de smeuïgheid bijzonder op prijs stellen.

Een echte aanrader.

Eendenproducten voor de feestdagen (verkrijgbaar van eind november tot eind december)

Quiche

Hoe de ganzenlever te glazuren

De voorbereiding van het glazuren van deze ganzenlever kent een lange gastronomische traditie

Geserveerd met deze omwikkeling zal het indruk maken om z’n eenvoud en subtiele smaken.